Unngå tap på fremtidige konkurser!

Antall konkurser og tvangsavviklinger steg med hele 16,6 prosent i 2013. Var du forutseende nok til ikke å bli rammet av andres fallitt?

Med Proff Forvalt kan du unngå mulige tap ved å vite hvilke firmaer blant dine kunder og samarbeidspartnere som står i fare for å gå konkurs

Da vi rundet årsskiftet var det totale antallet opphørte bedrifter 5530, derav 4546 konkurser og 984 avviklinger. Desember var den verste måneden. Økningen i konkurser på landsbasis var på 36,4 prosent.

Så langt i 2014 er det ingen bedring i forhold til samme periode i fjor. Kurven er bratt oppadgående, og ingen ting tyder på at utviklingen vil snu med det første.
kikkert
Det betyr at du må være skikkelig på vakt fra nå av – hvis du ikke allerede har tatt dine forholdsregler. Men det er ingen grunn til panikk. Du har nemlig Proff Forvalt, og kan dra nytte av alle verktøyene som ligger der. Verktøy som sørger for at du er oppdatert om den økonomiske utviklingen både hos leverandører og kunder.

Proff Forvalt gir deg ikke bare svar angående lønnsomhet, soliditet og likviditetsgrad. Tjenesten gjør i tillegg et dypdykk i bedriftene du vil kjenne innmaten til. Tjenesten følger kunden eller leverandøren din fra dag til dag.
Alt som skjer av endringer i bedriftens ledelse og styrets sammensetning får du kunnskap om.
Frivillige panteheftelser, tvangspant eller årsregnskap som ikke er levert, er opplysninger som er meget viktige for deg og som Proff Forvalt gir deg.

Har du bedt om å bli varslet om dårlig vær og føre?

Nedenfor ser du hva du kan velge å bli varslet om:

  • e-postvarsling av kunngjøringer
  • e-postvarsling av panteheftelser
  • e-postvarsling av nyhetssaker
  • e-postvarsling av nyregistrerte/konkurser

Da er det bare å gå inn på nettsiden til Proff Forvalt og sette overvåkingstjenesten i arbeid.

Konkursutviklingen i de ulike deler av landet For hele 2013 er Hedmark det fylket som har størst økning, med 26,8 prosent.

Nest høyest blant fylkene ligger Østfold med 26,1 prosent, mens Oslo har en økning i konkurstallene på 25,0 prosent.

Finnmark er det eneste fylket som skiller seg ut ved at de hadde 15,8 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger i 2013 enn i 2012.

Desember var verst
I desember var økningen i konkurser i landet som helhet på 36,4 prosent. Blant fylkene hadde Troms den største økningen i desember, med 200,0 prosent.

I Østfold steg konkurstallene med 150,0 prosent, i Hordaland med 116,7 prosent.

Noen fylker hadde likevel en nedgang i konkurstallene i desember. Oppland hadde for eksempel en nedgang på 58,3 prosent, Rogaland en nedgang på 29,2 prosent, Sogn og Fjordane en reduksjon på 28,6 prosent.

Hva med 2014?
Alle prognoser og tilbakemeldinger så langt tyder på flere konkurser i 2014 enn i 2013.

Med Proff Forvalt kan du unngå mulige tap ved å vite hvilke firmaer blant dine kunder og samarbeidspartnere som står i fare for å gå konkurs.